Musikalsk bagkatalog

(mine tidligere musikalske aktiviteter)

Dr. Dopo Jam
Jeg startede med at spille i et progressivt rock band fra Roskilde som hed Dr. Dopo Jam, ledet af komponisten og keyboardspilleren Kristian Pommer. Jeg indspillede to albums med Dr. Dopo Jam:“Entree” og “Mad Dogs and Danishmen.” Vi spillede med Dr. Dopo Jam på Roskilde Festival for første gang i 1971.

Buki Yamaz
Som 16-årig blev jeg inviteret til at spille med i det første funk, fusion og latin band i Danmark – Buki Yamaz. Kaspar Winding var gruppens første trommeslager, og da han fratrådte, blev jeg spurgt om jeg ville være med.

De første to albums med dette band har jeg medvirket på: ”Buki Yamaz” og ”Segundo”. Disse to albums betragtes som milepæle indenfor den progressive instrumental fusionsmusik i Danmark i 70erne og 80erne.

Danmarks Radio Big Band
Som percussionist har jeg 27 års erfaring igennem mit virke med Danmarks Radio Big . Jeg blev medlem af Danmarks Radio Big Band som 18-årig, som latin percussionist, under ledelse af Thad Jones. Jeg har indspillet over 35 albums med DRBB, og i denne forbindelse har jeg spillet med blandt andre Miles Davis, David Sanborn, Van Morrison og mange flere. Jeg spillede med dette orkester indtil 2003.

Cox Orange
Cox Orange var et andet band som jeg har spillet med igennem flere år, og indspillet flere albums med. Dette orkester var kendt igennem 80’erne for at være et af de førende funk, fusion og latin inspirerede top bands. Det var et stort dynamisk orkester med horn sektion, og blev et af tidens populæreste bands på dansescenerne på grund af vores blanding af funky instrumental numre, latin percussion og egne funky versioner af store vokal hits fra blandt andre The Beatles.

Entrance
Jeg spillede percussion og trommer med den udgave af Palle Mikkelborgs Entrance som indspillede CDen ”Journey To…”, indspillet i 1984. Besætningen var Palle Mikkelborg, Jesper Nehammer, Thomas Clausen, Bjarne Roupé, Bo Stief, Lennart Gruvstedt og jeg selv. Entrance i denne udgave udgjorde grundstammen i Radioens Big Band da Miles Davis indspillede Palle Mikkelborgs suite ”Aura” i forbindelse med Davis’ modtagelse af Sonning Music Prize i 1984. Indspilningerne fandt sted i Easy Sound Studio på Østerbro i 1985.

Crème Fraiche
Gruppen Crème Fraiche er kendt i Danmark i dens big band udformning, ledet af trompetist/arrangør/komponisten Lars Togeby. Creme Fraiche i dens oprindelig form blev stiftet i midt-70erne som en mindre gruppe, med tre blæsere og rytmesektion. Rytmesektionen bestod af Ben Besiakow på piano, Bent Clausen på trommer, Kim Daugård på bas, og jeg selv på congas og percussion.

Blast
Trombonist og bandleader Bjarne Thanning startede funk big bandet Blast i starten af 80erne, efter et inspirerende Brandbjerg musikstævne. Jeg var orkesterets første trommeslager, med blandt andre Birger Sulsbruck på percussion (lederen af Salsa Na Ma).i rytemgruppen. Med tre sangerinder i forgrunden – Lise Dandanell, Hanne Boel og Tine Schaefer – og med fuldt big band messing og sax sektioner, var dette Danmarks første og største funk og soul big band.

Flair
Med Sanne Salomonsen, Tamra Rosanes og Jannie Høeg som lead vokalister, havde popgruppen Flair udgivet to plader, i 1977 og 1978, indspillet i Abbey Road studiet i London og produceret af Hank Marvin. Lasse Lunderskov var musikalsk direktør for bandet. I 1978 blev jeg trommeslager i bandet, med blandt andre Gert Rostock på bas. Vi spillede en stor koncert i Tivolis Koncertsal og et eller andet sted derude findes der en videooptagelse fra Bellevue Teatret, hvor vi alle er rigtig 70er-lækre! Det var en dejlig oplevelse at spille med Flair. Det var power pop for fuld tryk, og med tre af de bedste sangerinder i forgrunden, var det en meget imponerende opstilling.

The Organizers
Funky orgel-jazz, under kyndig ledelse af Kjeld Lautitzen, med Bob Rockwell på sax danner rammen omkring The Organizers. Min kære kollega og Danmarks første rigtige congaspiller Klavs Nordsø (RIP), som jeg spillede med i Buki Yamaz, var den faste congaspiller i dette band. Jeg har været med som afløser på to CDer med gruppen: ”The Organizers + 1” med den amerikanske guitarist Randy Weston, og ”Yes Yes Yes” med Per Gade som gæsteguitarist.

Udgivelser

Dr. Dopo Jam Entree  1973

Fat Dogs & Danishmen 1974

Buki-Yamaz 1975

Segundo  1976

Cox Orange  1978

Cox Orange 2 ‎ 1980

Danish Radio Big Band: Crackdown – First U.K. Tour 1988

Aura by Miles Davis  1989

Mårtensdalska Tongångar

Danish Radio Big Band Conducted By Ole Koch Hansen 1991

On Holiday ved Søs Fenger 1992

Marie Bergman & Danish Radio Big Band, 1994

Cerco Un Paese Innocente: Michael Mantler  1995

The Danish Radio Big Band Plays Thad Jones ‎ 1996

Jan Kaspersen And Danish Radio Jazz Orchestra, The – Live At Copenhagen Jazzhouse ‎1996

Angels ‎(CD, Album)  1999

Palle Mikkelborg & Danish Radio Jazz Orchestra, The – The Voice Of Silence ‎2001

Miles Davis – Six Faces Essentielles (Orange) 2001

Future Chile/Elephant March

Various – 75 Years With Jazz In Denmark 2002

Eggshell Summer

Graham Collier & Danish Radio Jazz Orchestra, The – Winter Oranges ‎2002

Thad Jones And Danish Radio Big Band, A Good Time Was Had By All ‎ 2003

Danish Radio Jazz Orchestra, The & Jim McNeely – Play Bill Evans 2012

Comments are closed.