Min musik

ethan_dw_setethan_perc

 

Jeg startede med at spille trommer som 7-årig. Efter at vi flyttede til Danmark med min familie i 1969, blev jeg professionel musiker som 15-årig.

Mine instrumenter omfatter trommer, congas, timbales, bongos og hand-percussion. Stilmæssigt arbejder jeg med alt fra rock og funk til cubansk, brasiliansk, fusion og jazz.

Ethan Weisgard: Mine instrumenter omfatter trommer, congas, timbales, bongos og hand-percussion. Stilmæssigt arbejder jeg med alt fra rock og funk til cubansk, brasiliansk, fusion og jazz.

Nuværende Bands:

The Betty Quartet

TBQ webside brug

The Betty Quartet er en helt ny kvartet af kendte, professionelle musikere fra forskellige grene af musikscenen i København. Kvartetten spiller instrumentale numre – alle komponeret af Betty Magnussen. Musikken favner med sin helt særlige melodiske nordiske tone både glæden og melankolien og rummer elementer fra blandt andet jazz, latin, filmmusik og fusion. Men….. The Betty Quartet lyder som…The Betty Quartet.

  • Betty Magnussen: Sopransaxofon
  • Rikke Schelde: Piano
  • Henrik Bjørn: Bas
  • Ethan Weisgard: Trommer og percussion

Salsa Na Ma

salsa na ma in cuba
Jeg startede med at spille i Salsa Na Ma ved bandets opstart tilbage i 1979. Jeg rejste til Cuba i 1983 med Danmarks første salsa orkester – Salsa Na Ma – for en månedlang turne igennem landet. Jeg vendte tilbage til Cuba med Salsa Na Ma for at fejre vores 20-års jubilæum i 1999. Vi indspillede et album i Havanna, og spillede koncerter på flere af de bedste spillesteder i byen, med stor succes til følge. CDen hedder ”Salsa Na Ma in Cuba.” og kan købes igennem Slagtøjcentret på Frederiksberg.

Latin Vibes
Stilen er lækker Latin Jazz bestående af alskens dejlige melodier, håndplukket af besætningen selv, fra The Great American Songbook til Beatles. Vi er ultra mobile, og kan derfor spille hvor og når som helst!

Besætningen er Morten Grønvad på vibrafon, Peter Danstrup på bas, Birger Sulsbruck på congas og jeg selv på timbales.

Copenhagen Happy Jazz
Traditionel jazz i den gode, gamle stil, med dejlige melodier og musikalsk livsglæde.

Orkesteret ledes af vores solidt og swingende bassist Arne Sørensen. Klarinetten kæles for af Erling Haagensen, mens trompeten trylles af Peter Madsen. Trombonen tæmmes af Niels Østergård Laursen. Banjoen bejles af Kurt Bang, Tønderne tæskes på gammeldags vis af undertegnet.

Bottom Line
Bottom Line er en fire-mands gruppe som er en efterfølger af det københavnske 80er funkband Cox Orange. Det er Karsten Simonsen på piano og keys, Flemming Ostermann på guitar og vokal, Hans Frydendal på bas, og jeg selv på trommer. Bottom Line har indspillet en CD i New Orleans ” At the End of the Day”, som indeholder egne instrumental numre. Numrene er skrevet af medlemmerne, og henter inspiration fra musikstile som funk, rock, latin, New Orleans-style, country og meget mere.

Bottom Line spiller også som party band med 60er og 70er rock n’ roll, med vokal af Flemming Ostermann.

cd_stribe_jazz2

Freelance

Jeg har igennem tiden spillet med mange af Danmarks bedste musikere, og det har været en ære for mig. Alt fra at have oplevet at spille med Jesper Thilo som bandleader med sin egen gruppe, med Dizzy Gillespie som gæstesolist, til at blive kaldt ind for at afløse i Montmartre for Machito’s søns congaspiller. Jeg har spillet en moderne klassisk / jazz koncert som trommeslager og percussionist for Steve Swallow og Carla Bley i Essen, Tyskland, og er blevet kaldt ind for at ”ikke” spille percussion med husbandet på et DR TV program sammen med Lionel Ríchie! (Vi skulle spille playback – men skulle selvfølgelig lære numrene alligevel. Vi spillede faktisk til playback track’et, og Lionel Richie sagde at han ønskede de kunne slippe for at bruge tracket, og spille rigtigt i stedet.)

Freelance arbejdet bringer en virkeligt omkring i musikkens verden – det er dejligt!

For yderligere information og eventuel booking:

Telefon: 4086 3212
Mail: ethan@weisgard.com

Tromme / percussion undervisning

Jeg tilbyder privatundervisning i trommer og percussion på alle niveauer.
Jeg har blandt andet undervist på Rytmisk Musik Konservatorium – hvor jeg også er ekstern sensor, Kongelig Dansk Musik Konservatorium i København, Århus Musik Konservatorium, Esbjerg Musik Konservatorium og Brandbjerg Højskole. Jeg er fast tilknyttet Musiklinjen på Ingrid Jespersens Gymnasieskole, hvor jeg underviser trommer og percussion. Jeg har privatundervisning af enkelte elever såvel som grupper.

Jeg er elev af den nu afdøde Bent Lylloff, janitshar i det Kongelige Kapel og en af de mest respekterede slagtøjsspillere Danmark har kunnet byde på. Bent Lylloff var mester i at spille med ”matched grip”, hvor begge hænder holder med samme greb på trommestikkerne. At kunne spille alle de forskellige kombinationer af enkelt- og dobbeltslag med dette greb havde han en fantastisk håndgribelig måde at undervise på..

Jeg var elev hos ham i halvandet år, og den undervisning jeg modtog fra ham, med specifik fokus på stik teknik (stick control) er det som jeg baserer min grundundervisning på.

Foruden stick control, arbejder jeg med koordination, improvisation og grooves i alle stilarter.

Ring eller send en e-mail om yderligere information vedrørende tromme/percussion undervisning.


Til  musikalsk bagkatalog>>

Comments are closed.